Over het LetsC-platform

LetsC is hét platform van de LETS-gemeenschap. Het staat voor zekerheid en duurzaamheid. LETS Vlaanderen zelf is eigenaar van de code en het programma. De ontwikkeling van LetsC gebeurt in co-creatie met de LETS-gemeenschap en houdt rekening met de bestaande noden en behoeften.

 

 

LetsC is vlot toegankelijk en flexibel. Er is een rechtlijnige zoekfunctie met lijsten en met geografische afbakening. Het is een platform op maat van de LETS-groepen met e-mailadressen, eigen nieuws, website-integratie, mogelijkheid tot aanpassingen, …

 

 

LetsC legt de focus op wat echt belangrijk is, ‘letsen’ en niet op de administratieve bijkomstigheden. Er wordt o.m. een automatisch betaalsysteem ontwikkeld zodat ledenbijdragen en/of verzekeringspremies op een gemakkelijke en tijdbesparende manier kunnen opgevolgd of afgewerkt worden.

5 Redenen om over te stappen naar LetsC

1) Verantwoord digitaliseren

Digitalisering biedt mogelijkheden voor een sterkere beweging. Als LETS-beweging omarmen we deze evolutie in de maatschappij, maar zijn we ons ook bewust van de uitdagingen en valkuilen. Zo zetten we in op een verantwoorde vorm van digitalisering.

 

 

Privacy is het struikelblok van de digitale wereld en één van de grote valkuilen waarin tal van platformen zich bevinden. Met LetsC gaan we voor veiligheid, zekerheid en duurzaamheid. LetsC wordt ontwikkeld en gehost binnen de Europese regelgeving. Digitale gegevens zijn sterk beveiligd en GDPR-conform.

2) Interletsen

Met LetsC is de tijd van de ingewikkelde overzettingen met verschillende tussenstappen en complexe berekeningen voorbij. Een weekendje aan zee, een specifiek en uniek object ontdekken in een andere LETS-groep, hulp nodig bij je feestje in de Vlaamse Ardennen, … de mogelijkheden zijn eindeloos en met LetsC doe je dit zonder enig probleem.

 

 

LetsC is een open en toegankelijk platform. Er is een groot bereik aan LETS-groepen, eenvoudige waardering van vrijwilligers, laagdrempelige interacties buiten je lokale groep, de mogelijkheid van vrijwilligersbijdragen vanuit LETS Vlaanderen.                       

3) Sterk netwerk, maar toch ook authentiek

 

Via het LetsC-platform maak je deel uit van een groter netwerk, maar je behoudt als LETS-groep jouw lokaal en authentiek karakter. Het LetsC-platform is een platform op maat.

4) Deel van de LETS-beweging

 

Je bent een overtuigd letser, je gelooft in de maatschappelijke impact van LETS en wil LETS verder bekend maken bij het ruime publiek? Dan is er geen betere manier dan mee deel uit te maken van het LetsC-platform. 

 

LetsC is hét platform van de LETS-gemeenschap en brengt alle LETS-groepen samen.

5) Communicatie met LETS Vlaanderen

Met het LetsC-platform blijf je up-to-date en kan je de ontwikkelingen in het LETS-landschap op de voet volgen. Je blijft op de hoogte van alle nieuwe informatie en mist zo niets van de geplande activiteiten, infosessies, … 

 

Je kan interessante artikels lezen, de handen uit de mouwen steken, genieten van vrijwilligerswaardering en ondersteuning.